Til-Heading-Bergen-Politi-oversikt-justert-95-1

ANNETTE KOEFOED

Ved inngangen til Politistasjonen finner du et blinkskudd. Her har Annette Koefoed gitt oss en skulpturpark i lommeformat. En rund form, og en lang. En stein inneklemt i et steinkorsett og en bølge i bronse – stivnet i flukten. «Åpen mulighet» heter verket. En perfekt tittel på en dekorasjon som på en styggvakker måte kommenterer både stedet og det som stedet representerer. Det fine med denne friluftsskulpturen er at den fortsatt føles aktuell, mer enn ti år etter avdukingen.

Øystein Hauge

Annette Koefoed har ein fri posisjon i høve til eit tradisjonelt skulpturomgrep. Ho arbeider fritt med formane og utviklar tredimensjonale objekt, som ikkje kan seiast å ha forankring i den verkelege verda. Samstundes liknar dei på noko kjent. Objekta ber i seg ein dobbel kraft, som dels representerar noko kaldt, industrielt, maskinaktig og maskulint på den eine sida og på den andre noko varmt, smykkeliknande og feminint.

Samlinga i Anders Svor Museum synar at Svor arbeidde med skulturane sine gjennom å utvikle modellar i ulik målestokk. Her fann Annette Koefoed eit felles tilknytingspunkt, fordi ho likar å arbeide på same måten. På denne utstillinga viser ho ei rekkje av modellane sine. Dei fleste er laga i pappmateriale.

Morten Johan Svendsen
To-slirer-atelier

FOR MEG BLIR SAMSPILLET MELLOM NATUR OG MENNESKE, OG DET SKJØRE I DETTE FORHOLDET STADIG MER VIKTIG Å SYNLIGGJØRE. DETTE LIGGER MER ELLER MINDRE SOM EN BAKGRUNN FOR ALLE MINE ARBEIDER. GJENNOM SANSELIGHET OG MED STORE VARIASJONER AV MATERIALITET OG TEKNIKKER ØNSKER JEG AT ARBEIDENE SKAL HA SIN EGEN TILSTEDEVÆRELSE OG UFORUTSIGELIGHET, OG REFLEKTERE NOE AV DENNE SKJØRE SÅRBARHETEN.
TA KONTAKT MED MEG HVIS DU ØNSKER Å LEIE, KJØPE ELLER STILLE UT MIN KUNST.

Utdannelse

Statens Kunstakademi (1983-1984)
Vestlandets Kunstakademi Bergen (1979-1982)

Les hele min CV her…

L1080606-1