Forsvinningspunkt, Eidsberg kunstforening

1.Eidsberg-kunstforening,-oversikt-2019

Eidsberg kunstforening, oversikt 2019

2.Rebuilding,-installasjon,EidsbergK.F.-2019

Rebuilding, installasjon, Eidsberg K.F. 2019

3.insektskit

Insektskit

4.Wild-Leaf,silke,nylon,-høyde-ca.280,-2019

Wild Leaf, silke, nylon, høyde ca.280, 2019

5.Eidsberg-K.F.,oversikt-vegg,-2019

Eidsberg K.F., oversikt vegg, 2019

6.Re-erindring-3,-tegning,akryl,div.,-30x25cm,2019

Re-erindring 3, tegning, akryl, div., 30x25cm, 2019

Fra-ingenting

Fra ingenting

Re-erindring-m-grønn-linje

Re-erindring m grønn linje

re-erindring-m-skråstrek

Re-erindring m skråstrek

Forsvinningspunkt, Eidsberg kunstforening

Artsmangfoldet i verden synker dramatisk. Vill natur og dyreliv, slik vi opplever det i dag, vil kanskje bli helt forskjellig i framtiden.

Selv om naturreferanser og organiske former på en måte alltid har fulgt meg, ble jeg for alvor opptatt av dette etter at jeg hadde et studieopphold på Cité des Artes i Paris vinteren 2015-16. Det var like i nærheten av naturhistorisk museum som har en unik svært gammel skjelettsamling. Selve museet er også gammelt og et museum i seg selv. Det var rørende å se hvordan de tidligere museumshåndtverkerne nitid hadde satt sammen de gamle skjelettene, del for del med tilpassede jern, fra de minste små froskeskjelett til store hvaler og dinosaurer, for ikke å snakke om alle de gulnede, håndskrevne merkelappene med de latinske navnene.

Denne opplevelsen fikk meg til å kjenne en større ærefrykt og følelse av å være del av en stor enhet. Jeg fikk den svimlende følelsen at – jeg er en overlever! – fra de første bakteriene begynte å formere seg til nå. Det er så stort!!

Jeg jobber på en eksperimenterende og undersøkende måte, prøver å bygge opp utstillingsrommet som et slags verksted hvor natur repareres og at arbeidene ikke nødvendigvis er ferdige, men er inne i en rekonvaleseringsprosess. Jeg tenker at jeg lager en slags “framtidsarkeologi” hvor bildene og objektene kan være en slags veiviser eller et hukommelses kart til en natur som var, og som man ikke husker så godt. Kanskje har man bare små fragmenter å støtte seg til og bygge videre på, for å re-erindre.

 

Client Name
EIDSBERG KUNSTFORENING

Date Completion
2019

Categories:
UTSTILLING